Tekniklere kayıtsız olmayan herkesi memnuniyetle karşılıyoruz, sadece iğne işi.
Dijital yayınların uzaktan alınması için dikkatinizi bir anten çeşidi haline getirmek istiyorum. Tabii ki, ürünümde temelde yeni bir şey yok, ama belki bir amplifikatörü bir antenle birleştirme fikri birisi için yararlıdır. Kharchenko anteni, öncelikle küçük boyutları ile üretimi kolay, iyi tekrarlanabilirliği, yeterli geniş bant, iyi kazanç (bir reflektör ile 9dB'ye kadar ifade edildi, ancak hala ölçecek bir şeyim yok) için çekiyor. Bence, tanıdık “kurutucu” dan daha iyi çalışıyor.
Yani, bu çalışmayı yaratma arzusunu doğuran nedenler hakkında. Şehrimizde, elbette, ilk “sayıların” çoklamasının yayınladığı ve ikincisini (iki yıldır) içereceğine söz verdiği bir kule var, ama şimdi ve şimdi, birçokları gibi istiyorum. Komşu şehirde, ikinci paket uzun zamandır dahil edildi, ancak elbette iç mekan anteninde ve dış amplifikatörsüz olarak kabul edilmiyor. Bahçede böyle bir anten vardı, son zamanlarda malzeme karşılığında bir komşuya verdim, bu yüzden nasıl yaptığımı gösterme fırsatı vardı.
Üretim, her şey fabrikadan daha ucuz olsa bile, oldukça yetersiz malzeme gerektirmez, 80 (?) Kanal alma sözü ile süper reklamı bahsetmiyorum bile (bazıları var, bu aldatmaca hakkında okudum).
malzemeler:
1. Kablonun uzunluğu 4x16mm² - 1.5m.
2. Tel SIP parçası - 1.5-2m.
3. Levha alüminyum 1-1.5mm kalınlığında. 60h200mm. (Eski bir tavadan kestim)
4. "Kurutucu" dan anten yükselticisi.
5. Anteni direğe bağlamak için kelepçeler.
6. Silikon dolgu macunu
7. Ve tabii ki kablo ve fiş.
8. Küçük bir lehim kutusu.
9. Somun ve rondelalı M5 vidalar (gömme başlı) - 2 adet.
Araçlar:
1. Demir testeresi
2. Metal için makaslar
3. Matkap (Manuel kullandım)
4. 1.5 ve 5mm matkaplar.
5. Dosya kişisel veya düz dosya.
Her şeyden önce, antenimizi sayıyoruz. Özellikle rahatsız edici değil, ilgimi çeken frekanslarla ilgili verileri aldım. Şehrimde ilk paket 602 MHz (37 kanal) ve vaat edilen ikincisi 770 MHz (58 kanal). İlk önce -546 MHz (30 kanal) ve 498 MHz (24 kanal) ikinci multiplekslerin verileriyle ilgileniyorum, bu yüzden üzerlerine anten yapacağım. Elde edilen frekanslar veya daha doğrusu ortalama frekans, çevrimiçi hesap makinesine değiştirildi ve gerekli boyutlar alındı.
Bir sonraki aşamada, malzemeyi hazırlıyoruz - kabloyu soyuyoruz
ve çıplak tel için SIP.
Eski bir tavadan bir parça alüminyum çıkarıyoruz.
Kablo çekirdeğinden 16mm² (ø5.1mm) “sekiz” antenleri bükmek için pense kullanıyoruz.
G8 kavşağının üst üste binmesini, çapın yarısını bir dosya ile öğütüyoruz.
Perçinler için bağlantı noktaları ø1,5mm delik açılmıştır.
7 mm genişliğinde, 50 uzunluğunda (kenar boşluklu) alüminyum kablo şeritlerinin birleşimine perçinliyoruz.
Şeritleri, amplifikatörün vidalarla kendilerine sabitlenebileceği şekilde büküyoruz.
Şeritlerde, plakalar arasında 10 mm (veya hesaplanan her şey) mesafeyi koruyarak amplifikatörün kendisini bir şablon olarak kullanarak amplifikatörü sabitleyen vidalar için ø5mm delikler açıyoruz. 7 mm çapında havşa delikleri (gömme vida başının çapı).
Bir sonraki adımda amplifikatörün alay konusu olarak adlandırılırdım.
Bu tasarımdaki amplifikatör bir lüks değil, ilk metrede zayıflayacağı kablodan zayıf bir sinyali alıcıya itmek için bir araçtır.
Bağlantı kutusuna boyutlar açısından sığmadığı ve takılması gerektiğinden, kenarları ve standart kablo bağlantısı basitçe barbar - metal makas - istenen boyuta kesildi ve tahtanın ortasına kendinden diş açan bir vida için bir delik açıldı. Bu yürütme sırasında amplifikatörün hayati organları etkilenmedi.
Anten reflektörü de çevrimiçi hesaplamalara göre yapılır. Çerçeveler antenle aynı kablo çekirdeğinden bükülür. Büyük çerçeve reflektörün tasarım boyutlarında kavislidir ve küçük olan anten anteni direğe, anten sayfasının braketlerine (metal izolatörler) monte etmek ve tesadüfen ızgaranın sertliğini arttırmak için tasarlanmıştır.
Çerçeveler bir alüminyum şerit ile birleştirilir, ardından pense ile kıvrılır.
Aşağıdaki inşaatı alıyoruz:
Kafes, dönüşümlü olarak 10 mm'lik artışlarla çerçevelerin uzun kenarlarının etrafına sarılan tek SIP tellerinden yapılır.
Kafes perdesini ve boyutunu korumak için (kum saatindeki reflektörün kenarlarını sıkmak için) 10 mm'lik bir raydan bir şablon oluşturmanızı öneririm. Bazı mucizelerle, eski şablon benim tarafımdan korundu (iki yıl boyunca çekmecenin göğsünün altında bir astar görevi gördü), bu yüzden nasıl yapılacağını göstermiyorum ve bu yüzden açık.
Sonuç olarak, reflektör şöyle görünür:
Bir buzdolabı ızgarasını andırıyor.
Genel olarak, elbette, bir reflektör olmadan yapabilirsiniz, ancak benim durumumda sadece uzak istasyonun sinyalini arttırmak değil, aynı zamanda yakın olanın sinyalini zayıflatmak da gerekliydi, ancak antene göre yanlış bir ifade, yön katsayısı daha doğru değil).
Anten ve reflektör bağlantısı alüminyum braketlerden (“metal izolatörler”) yapılmıştır.
Tüm tek parça bağlantılar, tek bir SIP çekirdeğinden yapılmış perçinler üzerinde yapılır.
Düşme kablosu, standart montajın yokluğunda (tüm fazlalıklar kesilmiş ve kapatılmıştır), amplifikatör kartına lehimlenir.
Ardından, amplifikatörü bir bağlantı kutusuna saklarız ve sert hava koşulları nedeniyle, tüm derzleri ve delikleri silikon dolgu ile kaplayın.
Anten sayfasını köşebentlerden reflektöre perçinler ve bitmiş ürünü alırız:
Kurulum ve azimut ayarını göstermek mantıklı değil, vücut hareketlerimin sonucunu alıcı ayarları menüsünde göstereceğim:
Her şeyden önce, alıcının böyle bir işlevi olduğu için anten gücünü açmanız gerekir.
Ayarlar menüsünde manuel olarak kanal aramaya gidiyoruz, ihtiyacımız olan kanalı ayarlıyoruz ve alt ölçekte (sinyal kalitesi) anteni azimutta ayarlıyoruz. 24. ve 30. kanallara ihtiyacım olduğunu hatırlatalım.
Tanrı'nın kendisi kulemizin sinyalini kontrol etmesini emretti:
Şimdi alıcıda otomatik aramayı açıyoruz ve hangi programları yakalayacağını görüyoruz:
İlk başta bana uzak kulenin ikinci multipleksini yakaladı, tam olarak her şeyin peşinde.
Aşağıdaki iki paket neredeyse aynıdır, sadece farklı alanlardaki haber programlarında farklılık gösterirler.
Sonuç olarak, 10 kanal tekrarlanan 30 kanalımız var.
Evet, vericilere olan mesafeleri belirtmeyi unuttum.Eğer interaktif harita TsETV gelen bilgilere inanıyorsanız, o zaman düz bir çizgide en uzak 21 km., Ve bizim için sadece 4 km. Aralarındaki yükseklik açısı 74 ° 'dir.
Antenin imalatında, hiçbir amplifikatör ciddi şekilde yaralanmamıştır.